ŽOK Student se oprostio od Prve lige

Ženski odbojkaški klub Student završio je sezonu u Prvoj ligi Srbije. Nažalost kao što je odavno bile poznato odbojkašice Studenta sele se u niži rang takmičenja kao poslednjeplasirana ekipa sa samo jednom ostvarenom pobedom.

ŽOK Student 2013/14

Šta je dovelo do ovako slabog plasmana pitali smo prvog trenera ekipe Ljubodraga Brkića:

“Evidento je bilo da ni organizaciono ni kadrovski nismo mogli da ispratimo zahteve tako ozbiljnog takmičenja kao što je Prva liga. Poznato je da smo u takmičenje ušli značajno oslabljeni, napustile su nas kapiten Miljana Miljanović, Sandra Obradović, kao i Dušica Pupović i Anđela Milinković za čije je licenciranje, s obzirom da su u pitanju državljanke Crne Gore, bilo potrebno izdvojiti značajna finansijska sredstva. U takvoj situaciji, bez četiri igračice iz prošlogodišnje prve postave bilo je teško nadmetati se sa iskusnim i kvalitetnim protivnicima u Prvoj ligi. Svemu tome treba dodati da smo konstantno bili pritisnuti i finansijskim teškoćama, a i neadekvatnim uslovima za sprovođenje trenažnog procesa, što se sigurno odražavalo na funkcionisanje i rezultate kluba.

Sa utakmice Student - Libero 3:2

Moramo spomenuti da su u teškim uslovima devojke pokazale spremnost za rad i da su na svakoj utakmici pružale maksimum i na tome im treba čestitati. Najveći dobitak ove sezone načinjen je time što smo pružili šansu mladim igračicama poput Ivane Ilić, Marije Tošić, Katarine Đuričković i Katarine Despot. Na polusezoni priključile su nam se  Nevena Stanković i Aleksandra Simić. Svim ovim igračicama nastupi u Prvoj ligi puno će značiti u daljim karijerama.

Student - Takovo Zvezda Helios 1:3

Potrudićemo se da ovaj igrački kadar održimo na okupu, da organizaciono podignemo klub na viši nivo i da sa eventualnim pojačanjima naredne sezone ponovo budemo u vrhu Druge lige – istok.“