Vremeplov: Prvi susret sa vrhunskom jugoslovenskom odbojkom!

Na današnji dan 04.09.1976. godine odigran je susret polufinala kupa Srbije između niškog Studenta i Ribnice iz Kraljeva. Uoči početka sezone u kojoj su niški odbojkaši po prvi put igrali u najvišem rangu takmičenja Narodne Novine su ovaj meč najavile kao prvi susret Studenta sa "vrhunskom jugoslovenskom odbojkom".

U hali Čair pred oko 400 gledalaca Ribnica je bila bolja. Student - Ribnica 1:3 (08:15, 13:15, 15:10, 08:15). Za Student su nastupili: Ružić, Jovanović, Tomić, Milošević, Ranđelović, Lazarević, Tasić, D. Dimitrijević, N. Dimitrijević, Zlatanović, Pejović i Brkić. Ribnica je igrala u sledećem sastavu: A. Bićanin, J. Bićanin, Terzić, Radulović, Filipović, Prodanović, Nikolajević, Radaković i Vilimanović. Za goste nije nastupio omladinski reprezentativac Kovačević. Utakmicu su sudili Miković iz Zaječara i Soknić iz Požarevca.

Zaustavljen napad Dušana Dimitrijevića, foto: Narodne Novine

Najveća borba vođena je u drugom i trećem setu. Student je nakon vođstva Ribnice u drugom setu 14:05 uspeo da se približi na 14:13, ali ne i da preokrene rezultat. Dobru igru i pobedu domaćih u trećem setu publika je "burno pozdravila".

Zanimljivo je da je utakmica odigrana po novom pravilu da posle dodira bloka ekipa ima pravo na tri odigravanja.