Desetka najbolja na turniru u Orestijadi!

Muška pionirsko-kadetska selekcija Odbojkaškog kluba Desetka učestvovala je na drugom Balkanskom odbojkaškom turniru u Orestijadi u Grčkoj. Turnir je odigran u dvorani "Nikos Samaras" od 21. do 23. aprila 2017. godine. Pored našeg predstavnika učestvovale su i četiri ekipe iz Grčke: Aiantas Evosmou, Athlos Orestiadas, A.E.Komotinis i Paok Thesaloniki.

Turnir je odigran po ligaškom sistemu, a Desetka je zabeležila sve četiri pobede rezultatom 2:0. Nakon završenog turnira u niškom timu vladalo je veliko zadovoljstvo. "Grci su bili tradicionalno dobri domaćini, stekli smo mnogo novih prijatelja i najverovatnije bratski klub sa kojim ćemo sigurno nastaviti ozbiljnu saradnju. Odigrali smo najbolje kada je bilo najpotrebnije, protiv izuzetno dobrog protivnika Aiantas Evosmou u čijim redovima se nalaze mladi reprezentativci Grčke. Stekli smo veliko samopouzdanje na ovom takmičenju pa se nadam da ćemo jednako kvalitetno nastupiti i na Prvenstvu Srbije za pionire koje će se održati od 5. do 7. maja." izjavio je za naš sajt Zoran Nejković predsednik OK "Desetka".

Za OK "Desetka" na ovom takmičenju nastupili su: Dušan Arizanov, Petar Ristić, Mihajlo Stojiljković, Đorđe Jovanović, Pavle Stojanović, Lazar Boričić, Andrija Stanković, Pavle Božinović, Vukašin Tabaković, Filip Jović, Aleksandar Aranđelović i Milan Milunović. Stručni štab činili su Miloš Milutinović i Zoran Nejković.

Tabela

Klub Utak Bod
2 6
2 4
1 3
2 3
2 2
3 1
1 0
1 0

Zanimljivosti