Održano testiranje pionira Nišavskog okruga

U okviru akcije Odbojkaškog saveza Srbije i Udruženja odbojkaških trenera Srbije, u sali OŠ "Miroslav Antić" održano je testiranje odbojkaša rođenih 2001. godine i mlađih. Tehnički organizator akcije bio je OS Nišavskog okruga. Pored klubova iz Nišavskog okruga (Niš, Pirot, Desetka i Stampedo) učešće u akciji uzeli su i pioniri OK Topličanin i OK Topličanin 97 iz Topličkog okruga i OK Dubočica iz Jablaničkog okruga.

Prisutne su pozdravili Ljubodrag Brkić predsednik OS Nišavskog okruga, dr Bogdan Sretenović, predsednik UOTS, član IO OSS zadužen za testiranje pionira i koordinator muških reprezentacija OSS, i Ognjen Bulić, prvi trener muške pionirske reprezentacije Srbije.

Testiranje su obavili Ognjen Bulić i Bojan Mihajlović, prvi i drugi trener muške pionirske reprezentacije Srbije, dr Ljuban Martinović, lekar svih nacionalnih selekcija, dr Bogdan Sretenović, predsednik UOTS, član IO OSS zadužen za testiranje pionira i koordinator muških reprezentacija OSS, i Nebojša Ivković, selektor pionirske reprezentacije Nišavskog okruga.

Cilj akcije OSS i UOTS je formiranje šireg spiska pionira za turnir kvalifikacija za premijerno Evropsko prvenstvo 2017, koji će se odigrati 13 – 16. aprila. Pioniri Srbije će igrati u B grupi u Crnoj Gori sa domaćinom i Hrvatskom.