Prvi Kup Cara Konstantina završen pobedom niške Desetke i Lokomotive iz Sofije!

U organizaciji Odbojkaškog saveza Nišavskog okruga i pod pokroviteljstvom Grada Niša u sali OŠ "Miroslav Antić", 9. i 10. juna, održan je Međunarodni odbojkaški turnir "Kup Cara Konstantina". Na turniru je učestvovalo po 8 ekipa u konkurenciji pionirki i kadeta, a odigrano je ukupno 32 utakmice.

Prvog dana na teren su izašli kadeti. U finalu Desetka je savladala Lotus iz Čačka rezultatom 2:0, treće mesto osvojio je Topličanin (Prokuplje), četvrto Atlos (Orestijada, Grčka), peto Knjaževac, šesto Topličanin 97 (Prokuplje), sedmo Niš i osmo mesto odbojkaški klub Pirot. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mihajlo Stojiljković iz OK Desetka.

Drugi dan turnira počeo je posetom našeg nekadašnjeg reprezentativca i prvog potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije Ivana Miljkovića. On je pozdravio učesnike i poželeo im puno lepog druženja i uspeha na turniru.

U finale su se plasirale Lokomotiva iz Sofije i Dubočica iz Leskovca, a uspešnije su bile gošće iz Sofije koje su slavile pobedu  rezultatom 2:0. Treće mesto osvojila je Panda iz Vranja, četvrto selekcija Skoplja iz Makedonije, peto mesto pripalo je Millenniumu (Niš), šesto Topličaninu (Prokuplje), sedma je bila Desetka (Niš), a osma ekipa Bora.

Najbolja igračica je Evelina Lazarova (Lokomotiva Sofija).

Svi učesnici su zadovoljni otišli sa takmičenja i sa željom da turnir postane tradicionalan.